Energie besparen in je woning met de energiecoach

energiecoach logootje

De energiecoach van BrummenEnergie denkt met je mee hoe energie te besparen voor jouw huurwoning of eigen huis. Bij jou thuis aan de keukentafel. Kosteloos en onafhankelijk.

Een energiecoach is een geschoolde vrijwilliger en helpt met het maken van keuzes en geeft tips over energiezuinig gedrag en energiebesparende maatregelen. Je ontvangt een rapport met tips om jouw woning energiezuiniger te maken en energie te besparen. Dat levert niet alleen winst op, maar je gaat ook comfortabeler wonen.  

De energiecoach kan het CO2 gehalte in jouw huis meten. Dan weet je of je huis goed geventileerd is. Want een gezonde woning is een must!

Aanvragen

Wil je ook dat er vrijblijvend een energiecoach bij je langs komt, meld je dan via het Regionaal Energieloket aan.

Wie zijn onze energiecoaches?

Begin 2020 en in de zomer van 2021 hebben onze energiecoaches een korte opleiding gevolgd om bewoners in de gemeente Brummen te helpen met tips over het verduurzamen van hun woning. Zij vertellen graag meer over hun motivatie waarom ze energiecoach zijn geworden.

foto energiecoach

Dick van der Ploeg uit Leuvenheim
Mail:
Mijn generatie babyboomers heeft geprofiteerd van gestegen welvaart, wat mogelijk was door het gebruik van fossiele brandstoffen. Maar intussen wordt het iedere dag duidelijk dat het gebruik van fossiele brandstoffen niet op dit niveau door kan blijven gaan. We zullen een stap terug moeten doen. Gelukkig zijn er veel manieren om rondom het huis energie te besparen en om energie duurzaam op te wekken. Zo kun je toch met een goed gevoel comfortabel wonen en leven. Bij het verduurzamen van ons eigen huis heb ik veel geleerd, nu vind ik het leuk om deze opgedane kennis te delen. Energiebesparing en verduurzaming zijn een passie geworden. De wereld beter achterlaten, daar zet ik me graag voor in.

foto energiecoach

Hay Verstappen uit Brummen
Mail:
Ik vind dat we met elkaar een grote verantwoordelijkheid hebben met betrekking tot het beter omgaan met de energie op aarde en dat we moeten inzetten op duurzame energie, zoals zon en wind. De fossiele energiebronnen zijn eindig en zeer belastend voor het milieu. Denk hierbij aan onder andere de CO2 uitstoot. Naast de inzet van duurzame energie zal ook zwaar ingezet moeten worden op het energiezuiniger maken van onze woningen. Dit is een terrein waar de energiecoaches een goede bijdrage kunnen leveren.

foto energiecoach

Bernhard Pluim uit Tonden
Mail:
Het zo min mogelijk gebruiken van energie om het milieu en de natuur zoveel mogelijk te ontlasten zit al jaren in mijn bloed. Isoleren en goed kijken waar(voor) heb ik energie nodig zorgen dan al snel voor veel vragen en vaak nog meer antwoorden. Kennis opdoen en kennis delen dat is wat wij als energiecoach doen en dat is wat ik graag doe. Ik help u graag verder met het scheppen van wat orde in de veelheid van mogelijkheden. Met een stappenplan en een netwerk van collega’s komen we samen een heel eind.

foto energiecoach

Gerrit Busweiler uit Eerbeek
Mail:
Al geruime tijd ben ik bezig ons huis in Eerbeek zo duurzaam mogelijk te maken. Isolatie, zonnepanelen, hybride ketel etc. Om dit te kunnen doen heb ik me behoorlijk verdiept in alle mogelijkheden. Daarnaast ben ik actief betrokken als lid van de Groene Kerk commissie van de PG Eerbeek. We zijn aangesloten bij Groene Kerken.nl. Ook vanuit deze groep werken we aan bewustwording. Dit vanuit de gedachte dat we de aarde mogen bewerken en moeten bewaren. Toen er door BrummenEnergie werd geworven voor energiecoach was voor mij de stap niet moeilijk. Nog meer kennis en ervaring opdoen om dit met anderen te delen, prachtig toch? Leren van elkaar en nog meer inspiratie opdoen en dit delen, want we moeten het met elkaar doen.

foto energiecoach

Harrie van Hall uit Brummen
Mail:
Dat we de wereld niet ongestraft kunnen uitputten wordt steeds meer erkend. Klimaatcrisis, pandemieën, CO2-uitstoot en stikstofprobleem zijn enkele kreten die we met regelmaat terugzien in het nieuws. Het besef dat we allemaal onze bijdrage kunnen leveren is misschien wel ingedaald, maar hoe vullen we dat zelf in? Het begint met de wil om iets te doen. En wat is dan een betere motivatie om het te doen voor jezelf (je portemonnee of meer ideëel), je kinderen, je kleinkinderen en achterkleinkinderen. Of enkel om het feit dat de toekomst van onze aarde weer meer perspectief krijgt. Verduurzamen kent vele vormen waaronder energiebesparing.  En dat is voor veel mensen (nog) niet goed inzichtelijk. Ik wil mijn bijdrage leveren om daadwerkelijk invulling aan dit proces te geven.

foto energiecoach

Wim Ellenbroek uit Hall
Mail:
Energietransitie, de betekenis hiervan begin steeds meer in te dalen in de maatschappij. We kunnen niet langer doorgaan op de huidige manier en het aan onze toekomstige generaties laten. Zelf ben ik al jaren bewust bezig met energie, verbruik en besparingen. Diverse zaken rondom de eigen woning als isolatie en zonnepanelen, (plug-in) hybride auto hebben mijn aandacht en zijn gerealiseerd en met interesse volg ik de ontwikkelingen in de regio rondom zon- en windenergie (de RES) en warmtetransitie. Steeds meer kennis wordt vergaard op dit vlak, kennis die ik graag wil delen met geïnteresseerden. Op dit gebied denk ik als energiecoach toegevoegde waarde te kunnen hebben.

Frank Bartelds uit Brummen
Mail:
Mijn vrouw en ik wonen al vanaf 1985 in ons huis van 1910. Toen we er kwamen wonen hadden we nog een gaskachel, enkel glas, geen geïsoleerde muren en vloeren, vanaf de vliering keken we direct naar de onderkant van de dakpannen. Gelukkig was het gas toen nog niet zo duur! We wonen er nog steeds met veel plezier.
In al die jaren hebben we telkens een stapje gezet in het verduurzamen van ons huis. Alleen was het woord verduurzamen nog niet zo bekend. Het is erg leuk om je eigen huis steeds met stapjes te verbeteren. Dit jaar hebben we een airco aangeschaft met buitenunit. Dit om de woonkamer en keuken te verwarmen. Ook krijgen de laatste ramen vacuümglas met hoge isolatiewaarde en komen er nog extra zonnepanelen bij
Zo’n verbeter-reis met je huis is leuk om te doen en ik wil daarom mijn ervaring met mensen delen die willen verduurzamen, maar hierbij wat hulp nodig hebben

Henk van Zomeren uit Eerbeek
Mail:
Huurders wonen vaak in woningen uit een tijdperk waarin energie volop beschikbaar en goedkoop was. Nu zitten ze soms in een penibele positie vanwege de gestegen energieprijzen. Ik wil hen helpen om hun energierekening naar beneden te krijgen. Daarbij wil ik mij niet alleen richten op grote energiebesparingen, maar vooral letten op de kleintjes. In mijn werkzame leven heb ik installaties ontworpen en gemaakt voor toepassing van energie in woningen en bedrijven. Daarbij heb ik vaak te maken gehad met energie besparende projecten. Nu ik met pensioen ben, stel ik mijn kennis beschikbaar om andere mensen hiermee te helpen en tegelijk een bijdrage te leveren aan een groenere wereld. Graag gebruik ik mijn energie om energie te besparen!