Nicoliene Peet helpt mensen hun energierekening aan te pakken

Nicoliene Peet helpt mensen hun energierekening aan te pakken

Nicoliene Peet, sinds november 2022 een toegewijde bespaarhulp, is een drijvende kracht achter de missie om mensen te helpen begrijpen waarom hun energierekeningen hoog zijn en hoe ze kunnen besparen. Ze deelt graag haar ervaringen en inzichten over haar werk als bespaarhulp met ons.

“Als bespaarhulp kijken we met mensen mee in hun woonsituatie”, begint Nicoliene. “We gebruiken de energierekening of de app van de energieleverancier en een vragenlijst om erachter te komen waar de meeste stroom en gas worden verbruikt en waar de meeste besparing te behalen is.”

Verwarming lager zetten loont

Nicoliene deelt een opvallend verhaal over een inwoner die dankzij hun advies drastisch kon besparen. “Deze inwoner dacht dat het beter was om de verwarming altijd op dezelfde temperatuur te laten staan”, zegt ze. “Maar nadat ik had uitgelegd dat het loont om de verwarming ’s nachts en bij afwezigheid lager te zetten, zag hij binnen korte tijd aanzienlijke besparingen.”

Haalbaar en kleine stappen

Een van de grootste uitdagingen voor Nicoliene is het doorbreken van gewoonten. “Het is niet gemakkelijk om gewoontes te veranderen”, legt ze uit. “We gaan samen op zoek naar manieren van energie besparen die passen en haalbaar zijn voor een gezin. Kleine of stapsgewijze veranderingen helpen ook.”

Direct aan de slag met deze tips

Is je huis goed geïsoleerd, maar heb je toch een hoge rekening? Nicoliene deelt enkele nuttige tips met ons. “Gebruik de verwarming alleen in de ruimtes waar je bent en houd binnendeuren gesloten”, adviseert ze. “Lucht dagelijks een kwartier tot een half uur, maar laat -zeker in de winter- de ramen niet de hele dag openstaan, ook niet op de bovenverdieping waar de verwarming uit is.” Bij hoog elektriciteitsverbruik heeft Nicoliene ook nog een handige tip. “Kijk goed naar de apparaten die je gebruikt. Een koelkast of vriezer ouder dan 15 jaar verbruikt vaak onnodig veel stroom. Hebben apparaten een ecostand? Door deze te gebruiken ben je zuinig bezig.”

Bespaarhulp is gratis

Nicoliene ontkracht ook enkele misvattingen over de bespaarhulp. “Sommige mensen denken dat we niets kunnen doen als hun huis goed geïsoleerd is”, zegt ze. “Maar we kunnen altijd advies geven. En het beste van alles? Onze hulp is gratis. En als er maatregelen aangeboden worden, zijn die voor rekening van de bespaarhulp/gemeente.”

Eigen wensen en gewoonten

Wat Nicoliene gemotiveerd houdt, is het maatwerk dat haar werk als bespaarhulp met zich meebrengt. “Iedereen heeft zijn eigen wensen en gewoonten in huis”, zegt ze. “Het is een uitdaging om te vinden wat mensen het meest zal helpen.” Als bespaarhulp kun je echt het verschil maken. “We kunnen echt helpen”, zegt ze met een glimlach. “Of het nu gaat om kleine besparingen of grotere maatregelen, we staan ​​klaar om mensen te helpen hun energierekeningen te verlagen.”

Halogeen voor led vervangen scheelt 90%

Nicoliene sluit af met een mooie anekdote over een mevrouw die dol is op handwerken. “Ze gebruikte een halogeenlamp die veel energie verbruikte”, zegt ze. “Maar we hebben deze kunnen vervangen door een goede ledlamp die 90% minder energie verbruikt.”

Nicoliene straalt van enthousiasme als het gaat om anderen te helpen geld en energie te besparen. Als bespaarhulp laat ze zien hoe zelfs de kleinste veranderingen een enorme impact kunnen hebben op het leven van mensen. Ook gebruik maken van haar deskundigheid? Ga naar www.bespaarhulpbrummen.nl of bel 0575-568230 voor het maken van een afspraak.