Spreekuren energiecoaches

Spreekuren energiecoaches

De energiecoaches van BrummenEnergie houden wekelijks spreekuren in Brummen en Eerbeek. Inwoners van de gemeente Brummen kunnen tijdens deze spreekuren gratis advies krijgen over de verlichting, verwarming en isolatie van hun huis.

De energiecoaches van BrummenEnergie zijn elke donderdagmiddag tussen 14:00 uur en 15:00 uur te vinden in de bibliotheek aan het Graaf van Limburg Stirumplein 10 in Brummen. In Eerbeek zijn de energiecoaches elke vrijdagochtend tussen 11:00 uur en 12:00 uur aanwezig in het Tjark Riks Centrum aan de Derickxkamp 2A in Eerbeek.

De prijzen voor gas en stroom zijn sterk gestegen. Steeds meer huishoudens hebben moeite met het betalen van hun energierekening. De energiecoaches van BrummenEnergie geven gratis tips en adviezen over hoe mensen hun stroom- en gasrekening kunnen verlagen. Het gaat om dingen die je zelf kunt doen en niets of weinig kosten, zoals lampen die weinig stroom verbruiken. Maar het kan ook gaan om grotere maatregelen, zoals de aanschaf van een (hybride) warmtepomp of de isolatie van vloer of muren.

Energiecoaches

De energiecoaches zijn een initiatief van de gemeente Brummen en BrummenEnergie, de lokale energieco√∂peratie van inwoners in de gemeente Brummen. Een energiecoach is een vrijwilliger met specialistische kennis, die meedenkt over energiebesparende maatregelen. Net als BrummenEnergie hebben de energiecoaches geen winstoogmerk. Ze geven onafhankelijk advies en hebben geen ander doel dan mensen te helpen met energie besparen. Je kunt tijdens de spreekuren binnenlopen en hoeft je niet vooraf aan te melden.