Mooie resultaten voor energiebesparing

Mooie resultaten voor energiebesparing

BrummenEnergie heeft samen met de gemeente Brummen, Veluwonen en het Regionaal Energieloket van april 2021 tot en met december 2022 inwoners gestimuleerd om energie te besparen. Dit gebeurde met een rijkssubsidie via de Regeling Reductie Energieverbuik Woningen (RREW). Met verschillende maatregelen zijn in totaal minstens 2.293 huishoudens bereikt. 

Doel van de RREW is het verminderen van CO2-uitstoot en het verlagen van woonlasten. De regeling richt zich op huurders en woningeigenaren. BrummenEnergie, de gemeente en de samenwerkingspartners hebben hen op diverse manieren laten zien hoe je energie kunt besparen. En een steuntje in de rug gegeven om direct maatregelen te nemen.

Eenvoudig energie besparen

Ze boden bijvoorbeeld gratis keukentafelgesprekken aan met energiecoaches en deelden cadeaubonnen uit voor kleine energiebesparende maatregelen. Ook waren er gratis ledlampen voor alle klanten van de voedselbank. Daarnaast konden inwoners een beroep doen op energie-conciërges of een webinar volgen met tips over o.a. isoleren en energie besparen. Verder was er een gezamenlijke inkoopactie voor zonnepanelen. De infographic geeft een overzicht van de resultaten in cijfers.

Energieconciërges

Bijzonder was de inzet van energieconciërges Maarten van Esschoten en Henri Bosveld van BrummenEnergie. Zij hielpen huurders met tips om energie te besparen. Bovendien hadden ze eenvoudige materialen bij zich om meteen maatregelen te nemen. Ze brachten bijvoorbeeld tochtstrips of radiatorfolie aan, vervingen oude verlichting door ledlampen of installeerden een waterbesparende douchekop.

Energiecoach aanvragen?