Vacature Bespaarhulp

Om huurders in gemeente Brummen met een laag inkomen te helpen met energie besparen zoeken wij Bespaarhulpen.

Maak jij je zorgen over het klimaat en ben je begaan met mensen die moeite hebben om de energierekening te betalen? Dan is de rol van Bespaarhulp misschien iets voor jou. Ben jij iemand die mensen graag een helpende hand biedt door het gesprek aan te gaan en heb je 2 – 4 dagdelen per week beschikbaar? Woon je ook in gemeente Brummen? Wij zoeken van maart tot en met december 2024 ZZP-ers/medewerkers voor onze team van bespaarhulpen. We gaan graag in gesprek om samen de mogelijkheden te verkennen.

Wat ga je doen?

Als Bespaarhulp kom je op afspraak bij de mensen thuis en zet samen met hen de eerste stappen om te besparen op energiekosten. Je legt contact, inventariseert de situatie, geeft advies en bekijkt welke maatregelen er genomen kunnen worden om het energieverbruik te verminderen. In deze coachende rol kun je voor mensen het verschil maken.

In overleg stemmen we af welke dagdelen je beschikbaar bent en dan worden de afspraken voor je ingepland. Een gesprek duurt gemiddeld ongeveer 1,5 uur. Na afronding van de maatregelen voer je nog een eindgesprek met de bewoner om te kijken of alles naar wens is verlopen en of bewoner actief met besparen bezig is.

Wat verwachten wij van je?

Je bent een enthousiast, vriendelijk en geduldig persoon die graag en zonder vooroordelen het gesprek aangaat met mensen. Je hebt affiniteit met energie besparen, bent sociaal vaardig, kan  zelfstandig werken en je kunt omgaan met flexibele werktijden.

Wat bieden wij?

Je wordt onderdeel van een leuk team, van waaruit je zelfstandig aan de slag gaat. We sluiten een ZZP-samenwerking, dienstverband of een vrijwilligerscontract met je af.

Brummen Energie en deA

Wij zijn twee energiecoöperaties die samen met de gemeente Brummen werk maken van duurzaamheid. Je leert dan ook meer over de energietransitie en over wat mensen beweegt. Je bent onderdeel van een project waarin we mensen helpen die het moeilijk hebben om hun energierekening te kunnen betalen.

Aanmelden

Wil jij bespaarhulp worden? Mail dan vóór 15 februari een korte motivatie met CV naar info@de-a.nl.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact met Henk Schukken via henkschukken@de-a.nl of telefonisch: 06-53477567