Zelf milieuvriendelijk isoleren en toch subsidie!

Zelf milieuvriendelijk isoleren en toch subsidie!

in april hebben acht energiecoaches van BrummenEnergie, samen met enkele andere energiecoaches uit de regio, in Brummen deelgenomen aan een proef doe-het-zelf isoleren.

Isolatiebedrijf Warmteplan heeft een goed alternatief om het dak van de woning milieuvriendelijk te isoleren. Zij isoleren met milieuvriendelijke materialen cellulose (gerecycled krantenpapier) en houtwol. Het voordeel van deze methode is dat de bewoner hiermee veel kosten kan besparen. Het isolatiemateriaal wordt door Warmteplan ingeblazen waardoor de bewoner toch recht heeft op het volledige subsidiebedrag.
De voordelen van de milieuvriendelijke materialen cellulose en houtwol zijn een hoge isolatiewaarde, kierloze aansluiting van cellulose isolatie op bestaande daken en gevels. Verder een perfecte luchtdichting met het klimaatfoliesysteem waarbij 100% gerecycled krantenpapier zorgt voor een minimale milieu-impact van het isolatiemateriaal. Volgens de energiecoaches van BrummenEnergie is dit een goed alternatief om zelf te isoleren.