Laat je was wapperen in de wind!

Droog je was lekker buiten


Oude wasdrogers slurpen energie

Laat je was wapperen in de wind!

Droog jij je was met een wasdroger? Wist je dat de meeste, wat oudere wasdrogers grote energieslurpers zijn? Ze gebruiken gemiddeld zo’n 12 procent van je jaarlijkse stroomverbruik. En ze verbruiken wel vier keer zoveel stroom als je wasmachinebeurt.

Hang je was buiten

De beste en schoonste manier om je was te drogen is om het buiten te hangen. Maak gebruik van gratis zon en de wind! Bij slecht weer hang je de was binnen. Koop daarvoor een handig droogrek, er zijn veel verschillende modellen in de handel. En vergeet niet goed te ventileren.

Energieslurpers

Wil je toch een droger? Vervang dan je oude afvoer- of condensdroger door een zuinige, milieuvriendelijke warmtepompdroger. Het lijkt juist milieuonvriendelijk om te vervangen, maar een oude droger verbruikt meer energie dan dat wat voor de productie van een nieuwe nodig is. Zorg dat je oude droger op een goede manier gerecycled wordt, door hem naar de Milieustraat te brengen. Zeker als het een warmtepompdroger is en er koudemiddel in de droger zit, is dit van belang. Verkoop hem dus niet meer of breng hem niet meer naar de kringloopwinkel.

Let op energielabel

Schaf je een nieuwe droger aan, dan loont het om op het energielabel te letten. Een A+++ droger mag dan in aanschaf ietsje duurder zijn, hij verbruikt veel minder energie waardoor je op den duur goedkoper uit bent.