10 jaar BrummenEnergie

Samen maken we Brummen groen

10 jaar BrummenEnergie

 • 2
  jul

  Informatieavond Zonnepanelenactie | Brummen

  19:30 tot 21:00, Plein 5, Graaf van Limburg Stirumplein 5 | Brummen

 • 3
  jul

  Informatieavond Zonnepanelenactie | Eerbeek

  19:30 tot 21:00, Tjark Riks Centrum, Derickxkamp 2a | Eerbeek

 • 8
  jul

  Algemene ledenvergadering BrummenEnergie

  19:30 tot 22:30, Vroolijke Frans, Knoevenoordstraat 51 in Brummen

BrummenEnergie 10 jaar

In januari bestond BrummenEnergie 10 jaar. Met de leden hebben we dat op 6 februari bij de Vrolijke Frans gevierd. We hebben samen een workshop gedaan om er achter te komen waar we de komende jaren extra aandacht aan kunnen besteden. Hiernaast zie je de uitkomsten van deze workshop.


Impressie van de jubileumavond


Jubileumlezing Arash Aazami: Power to the people!

Op maandagavond 26 juni vond onze jubileumlezing plaats in de Kruiskerk in Eerbeek. Deze jubileumlezing werd verzorgd door Arash Aazami, futurist, innovator, musicus en ondernemer. Hij legt de fundamentele verandering van het energiesysteem uit: De wereld van B.

Arash nam ons mee in een wervelend verhaal dat startte met zijn kindertijd in Niger en via de principes in de natuur liep naar de energietransitie en de principes van een duurzaam energiesysteem.

De visie van Arash gaat uit van ‘the internet of energy’. Hij liet ons de paralellen zien tussen de ontwikkeling van het internet en de energietransitie. En een duurzaam energiesysteem is volgens Arash per definitie een decentraal systeem: de opwek van duurzame energie kan immers overal waar de zon schijnt en de wind waait.

Power to the people

Volgens Arash is er maar één optie: alles wordt gedecentraliseerd en gedistribueerd. Dat betekent lokale energiesystemen waar we allemaal op zijn aangesloten, niet alleen als afnemer, maar ook als opwekker of deler van energie. En zo ontstaan logischerwijs energiegemeenschappen. We handelen lokaal vanuit eigen kracht. Je bent niet langer verbonden omdat je afhankelijk bent van een ander, maar omdat je waardevol bent voor die ander. Power to the people!

De wereld van B Arash heeft samen met het Nationaal Programma RES en met behulp van diverse mensen van binnen en buiten de energietransitie de principes van het duurzame energiesysteem ontwikkelt: De wereld van B. Omdat je de overgang van de wereld van vandaag (A) naar de wereld van morgen (B) alleen kunt maken volgens de principes van de wereld van morgen, dus van B. 
Bekijk hier het filmpje over De wereld van B.

Impressie van de jubileum lezing

BrummenEnergie is een energiecoöperatie

Zonder winstoogmerk

Inwoners en bedrijven in de gemeente Brummen kunnen lid worden van de coöperatie of ook onze energie afnemen. Als lid kun je deelnemen aan de opwekprojecten. We hebben geen winstoogmerk. De inkomsten worden besteed aan nieuwe lokale duurzame projecten waar in veel gevallen ook de inwoners, scholen en organisaties kunnen participeren.