Duurzaam Buitengebied Brummen

Duurzaam Buitengebied


stappen zetten voor een duurzaam huis

Duurzaam Buitengebied Brummen

Woningbezitter/agrariër in het buitengebied?

Heb jij een boerderij of woning in het buitengebied van de gemeente Brummen met een bouwjaar van voor 1980 en met een energielabel van D of lager? En wil jij samen met een energieadviseur aan de slag met duurzaamheidsmaatregelen die samen meer kosten dan € 10.000 euro? Dan kun je in aanmerking komen voor een bijdrage in de kosten van € 1.000 euro van de gemeente Brummen.

Duurzaam Buitengebied Brummen

Brummen heeft een omvangrijk buitengebied met een verscheidenheid aan (vaak wat oudere) woningen en agrarische bedrijven. Het verduurzamen van dat buitengebied vraagt een iets andere aanpak dan de verduurzaming van de dorpskernen. Daarom is BrummenEnergie het project Duurzaam Buitengebied Brummen gestart. Samen met onze energieadviseurs van EMD Monumentenzorg (Mirjam ten Hove, lid van BrummenEnergie) en van EnergieAdvies Zutphen ondersteunen en begeleiden we bewoners in het buitengebied die aan de slag willen met het verduurzamen van hun (bedrijfs)woning.

Duurzaam Buitengebied Brummen
De gemeente Brummen levert binnen het project Duurzaam Buitengebied Brummen een bijdrage in die kosten. Els Holsappel

Waarom een gemeentelijke bijdrage?

Een boerderij of (monumentale) woning in het buitengebied heeft relatief vaak een ouder bouwjaar en dat vraagt om een speciale aanpak bij isolatie en bij de overgang naar een andere warmtevoorziening dan aardgas. Een energieadviseur heeft specifieke kennis en ervaring op dit gebied en kan helpen bij de te maken keuzes. De inzet van zo’n energieadviseur brengt wel kosten met zich mee. De gemeente Brummen levert binnen het project Duurzaam Buitengebied Brummen een bijdrage in die kosten. Bekijk hier onder welke voorwaarden je in aanmerking kunt komen voor de gemeentelijke bijdrage.

Expertises die elkaar aanvullen

EMD Monumentenzorg Mirjam ten Hove adviseert en begeleidt woningbezitters van monumentale panden die voor 1946 zijn gebouwd, zoals op het gebied van bouwkundige isolatie, geschikte energiebronnen (nZEB, DuMo, incl. van gas af), inpassing met andere woningproblemen/comfort etc. Mirjam ten Hove is bouwtechnisch adviseur en lid van BrummenEnergie.

EnergieAdvies Zutphen is een coöperatie van energieadviseurs die ontstaan is vanuit onze buur en samenwerkingspartner energiecoöperatie ZutphenEnergie. De energieadviseurs hebben elk hun eigen kennis en expertise. Voor Duurzaam Buitengebied Brummen werken we vooral samen met Michel Coenen (bouwkundig ingenieur, gespecialiseerd in monumenten en het begeleiden van Verenigingen van Eigenaren) en Frans Bruning (kennis en ervaring met zowel techniek als sociale werk en gespecialiseerd in projectleiding en samenwerking).

BrummenEnergie beschikt over de benodigde kennis en ervaring om (collectieve) zonprojecten uit te voeren, van zon op (agrarisch) dak tot postcoderoosprojecten. Als er specifieke kennis nodig is voor het verduurzamen van agrarische bedrijven kan BrummenEnergie doorverwijzen naar gespecialiseerde bedrijven in haar netwerk. BrummenEnergie voert de algehele begeleiding over het project en verzorgt de PR en communicatie. Uiteraard kan BrummenEnergie ook groene energie leveren aan of afnemen van woningeigenaren of agrariërs.

Stappenplan

Kies vragen en antwoorden of maak deze zelf
Meer weten wat jouw mogelijkheden zijn ?

Aanmelden Duurzaam Buitengebied

Wil je weten meer weten wat jouw mogelijkheden zijn of wil je met ons samenwerken? Neem dan contact op met Els Holsappel via 06 11303305 of vul het formulier in.

Wie is wie?

Els Holsappel
Els Holsappel
Bestuurslid / bestuurslid samenwerkende energiecoöperaties Stedendriehoek / Projectleider Events
Mirjam ten Hove
Mirjam ten Hove
Energieadviseur
Frans Bruning
Frans Bruning
Energieadviseur
Michel Coenen
Michel Coenen
Energieadviseur