Zonnepanelen
Met zonnepanelen kun je zelf energie opwekken en daarmee flink besparen op je energierekening. Zelf energie opwekken is ook nog beter voor het milieu. Zonnepanelen kopen? BrummenEnergie helpt je verder.
Slimme investering
Heb je een gemiddeld elektriciteitsgebruik en ga je je eigen energie opwekken met zonnepanelen, dan voorkom je al gauw een CO2-uitstoot van zo’n 1000 kilo per jaar. Je bent dus duurzaam bezig. Maar dat niet alleen, zonnepanelen zijn ook financieel een slimme investering. Zonnepanelen verdien je in ca. 7 jaar terug en gaan ongeveer 30 jaar mee. Zonnepanelen kopen geeft meer rendement dan het geld op de bank zetten.
Lokale bedrijven
We merken dat veel mensen het lastig vinden om het juiste bedrijf te vinden. Vanuit BrummenEnergie zijn we daarom met een aantal installatiebedrijven een samenwerking aangegaan voor zonnepanelen. Met hen hebben we o.a. afspraken gemaakt over de snelheid van reageren, de te leveren kwaliteit en de bereidheid om van elkaar te leren.

“10 zonnepanelen leveren al snel een besparing van zo’n €550 per jaar op. Binnen ca. 6 jaar heb je de panelen terugverdiend en ze gaan ongeveer 30 jaar mee.”
Onze partners
FAQ
-
1Heb je voor zonnepanelen een nieuwe meterkast nodig?
Vanaf 6 zonnepanelen is een aparte groep of andere oplossing (splitsing met een extra aardlekschakelaar) nodig. Als er geen groep vrij is of vrij gemaakt kan worden, is aanpassing van de meterkast nodig.
-
2Hoeveel CO2 bespaar je met zonnepanelen?
Met zonnepanelen wek je 100% groene stroom op. Je stoot hierbij dus geen CO2 uit. Hierdoor verminder je de CO2-uitstoot in Nederland. Volgens Milieucentraal bespaar je dan 0,36 kg CO2 per kWh, op basis van de huidige energiemix in ons land.
Wat betekent dat per huishouden per jaar?
Het gemiddelde stroomverbruik voor een huishouden in Nederland is ca 2765 kwh/jaar. Stel: je wekt deze 2765 kwh op met zonnepanelen. Dat betekent:
- 2765 kWh/jr*0,36 kg CO2/kWh= 995,4 kg CO2/jaar
Per jaar besparen jouw zonnepanelen dus zo’n 1000 kg CO2 . De eerste paar jaar helpt dit de CO2-uitstoot van de productie van de zonnepanelen te compenseren, daarna reduceren ze dus jaar in jaar uit de uitstoot in Nederland.
Ter vergelijk: een gemiddelde auto stoot ca 100 gr CO2 uit per km ( of te wel 0,1 kg CO2/km). De bespaarde CO2 met jouw panelen is dus gelijk aan:
- ca 1000 kg CO2/jaar : 0,1 kg CO2/km = ca 10.000 km/jaar rijden met jouw auto
Dat is dus best aanzienlijk!
-
3Ik wil zonnepanelen maar er staan bomen bij mijn huis
Zelf energie opwekken is mooi. Heb je bomen rond je huis die de zon tegenhouden? Laat die vooral staan: bomen zijn belangrijk.
Er zijn allerlei andere manieren om zelf energie op te wekken. Wat dacht je van panelen op een dak in je buurt of ergens rond de gemeente Brummen?Bekijk hier de mogelijkheden: Alle daken zon
-
4Is er subsidie op zonnepanelen?
Voor de aanschaf van zonnepanelen is momenteel geen subsidie. Wel kun je de btw terug krijgen en zijn er diverse leningen mogelijk. Kijk hier voor de mogelijkheden.
-
5Terugleverproblemen op jouw adres?
Het is helaas niet meer altijd vanzelfsprekend dat je de energie die je opwekt met zonnepanelen kunt terugleveren aan het stroomnet. Controleer of op jouw adres problemen met terugleveren bekend zijn.
-
6Geeft de energiecoach ook specialistisch advies?
Nee, de energiecoach is geen specialist, niet op alle vragen heeft hij/zij het antwoord. De energiecoach kan daarom altijd navraag doen bij één van deze adviseurs. Soms kan het verstandig zijn nader onderzoek te laten doen een adviseur voordat wellicht de verkeerde maatregelen worden genomen. In tegenstelling tot de energiecoach moet voor de adviseur wel betaald worden. Uiteraard gaat gebeurt dit altijd in overleg met jou als bewoner.
-
7Komt de energiecoach bij mij thuis?
Met je huis aan de slag? De energiecoach helpt je verder. Deze opgeleide vrijwilliger komt bij je thuis en bespreekt je wensen en mogelijkheden. Ook bekijkt de coach je huis én je energiegebruik. Daarmee krijg je informatie en tips waarmee je zelf aan de slag kunt. Welke stappen leveren je geld op? Wat scheelt comfort? en hoe verminder je je energieverbruik? Dat is wel zo handig om te weten; zeker als je beslissingen moet nemen over onderhoud en renovatie of als je gaat verhuizen.
Na het bezoek van de energiecoach krijg je per mail een verslag met de bevindingen, tips en afspraken die zijn gemaakt. We hopen dat je na het bezoek van onze energiecoach een goed overzicht hebt gekregen van de mogelijkheden die er zijn om jouw woning stap voor stap verder te verduurzamen. Het nemen van maatregelen kan je natuurlijk zelf gaan doen. Een andere optie is dat wij een offerte voor je aanvragen bij een van de bedrijven waarmee we samenwerken.