Jubileumlezing BrummenEnergie – Power to the people

Jubileumlezing BrummenEnergie – Power to the people

Datum
26 juni 2023
Tijd
19:15 tot 22:00
Locatie
Kruiskerk, Dr.Gunningstraat 27 in Eerbeek

Power to the people

Arash Aazami over het lokale energiesysteem

  • va. 19.15 uur: Inloop
  • 19.30 uur: Start en welkom

We gaan van gas, steenkool en olie af. En we gaan aan de hernieuwbare energie: zonne- en windenergie, aardwarmte etc. En dat kan alleen maar decentraal. De opwek van energie komt middenin onze leefomgeving te staan. Inmiddels wordt in Nederland op 2 miljoen plekken duurzame energie opgewekt. En dat geeft allerlei problemen in ons centraal geregelde energiesysteem.

Power to the people

Volgens Arash Aazami is er maar een optie: alles wordt gedecentraliseerd en gedistribueerd. Dat betekent lokale energiesystemen waar we allemaal op zijn aangesloten, niet alleen als afnemer, maar ook als opwekker of deler van energie. En zo ontstaan logischerwijs energiegemeenschappen. We handelen lokaal vanuit eigen kracht. Je bent niet langer verbonden omdat je afhankelijk bent van een ander, maar omdat je waardevol bent voor die ander. Power to the people!

De wereld van B

Arash Aazami is futurist, innovator, musicus en ondernemer. Hij legt de fundamentele verandering van het energiesysteem uit: De wereld van B. Hij trekt daarbij paralellen met de natuur en de ontwikkeling van het internet.

Wil je deelnemen aan deze avond? Meld je hier aan.

Jubileumlezing BrummenEnergie – Power to the people
It’s not a job, it’s a mission Arash Aazami

Ja, ik meld me aan!

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef*
Naam*
Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.