Picknick op de zonneweide Elzenbos

Picknick op de zonneweide Elzenbos

Datum
1 juni 2024
Tijd
12:00
Locatie
Bij het viaduct onder de Elzenbosweg, naast de N348.

BrummenEnergie houdt op zaterdag 1 juni om 12 uur een rondwandeling met picknick tussen de panelen en schapen. Iemand van Brummen Energie vertelt over de techniek en de organisatie. Een herder vertelt over de flora en de schapen.
 

Voor thee en koffie wordt gezorgd. Deelnemers wordt gevraagd iets lekkers mee te nemen om uit te delen. Omdat er op 1 juni ook schapen lopen, heeft u kans in de schapenpoep te stappen. Hou daar rekening mee met de keuze van je schoenen!

De ingang van zonneweide Elzenbos is bij het viaduct onder de Elzenbosweg, naast de N348. Er is geen parkeerplek, dus kom vooral op de fiets, anders is het gauw 200 m lopen vanaf de Elzenbosweg.

Graag van tevoren opgeven. Er kunnen maximaal 30 personen inschrijven.

BrummenEnergie levert stroom voor inwoners van de gemeente Brummen. De Zonneweide Elzenbos levert met 5240 panelen stroom voor 738 huishoudens. Onder en naast de panelen groeit gras. Hier grazen regelmatig de schapen van De Belhamel. Rondom de zonneweide staat een houtwal.

In de gemeente Brummen moeten alle zonneweides landschappelijk worden ingepast. Tijdens de picknick kun je zelf kijken hoe dat eruit ziet.