HOOMdossier, daar kom je verder mee

Wist je dat je je eigen verduurzamingsplan van je huis kunt maken? Vul daarvoor het HOOMdossier in. Dit is een online programma waarin je vragen over je huis beantwoordt. Als uitkomst krijg je een rapport met adviezen en een kostenraming om je woning te verbeteren. Hiermee kun je meteen aan de slag.

Onze energiecoaches werken ook met dit programma. Als woningeigenaren kun je gratis en vrijblijvend toegang vragen om je eigen plan te maken.

Wat is het HOOMdossier

Met het HOOMdossier maak je je eigen verbeterplan voor je huis. Nadat je online je eigen HOOMdossier hebt aangemaakt, vul je deze door vragen te beantwoorden over de huidige situatie van je woning, het gebruik, de staat van je isolatie, manier van verwarmen etc. Je vult ook je wensen in. Hieronder vallen ook verbeteringen zoals een extra aanbouw, dakkapel of vernieuwing van de badkamer. Als uitkomst krijg je een quickscan verbeterplan met een overzicht van kosten en baten. Je kunt verder de diepte in door informatie aan te klikken en factsheets te downloaden.

Brummen doet mee met de HOOMdossiers

Inmiddels hebben vele inwoners van de gemeente Brummen een eigen HOOMdossier. Met hun verbeterplan op zak, kiezen zij welke maatregelen zij in welke volgorde willen nemen, zoals het isoleren van de vloer, hun cv laten instellen of zonnepanelen nemen. Niet alles hoeft in een keer. Lees bijvoorbeeld hoe Birgit Zwarts het aanpakt.

Veelgestelde vragen

 • Is het HOOMdossier gratis?

  Je kunt het HOOMdossier gratis aanvragen en gebruiken. We helpen je graag op weg om overzicht te krijgen wat je moet doen om je huis klaar voor de toekomst te maken. √Čn wat dat kost.

  Maar je kunt ook eerst een gesprek met de energiecoach aanvragen. Het adviesgesprek kan online of bij je thuis, net wat bij jou past.

 • Wat is het HOOMdossier?

  HOOMdossier is een online programma dat je stap voor stap inzicht geeft in het energiegebruik van je woning. Ook zie je wat handige maatregelen zijn voor jouw situatie en wat die kosten. Je vind in het HOOMdossier ook heel veel achtergrondinformatie. Daarmee kan je zelf de volgorde van te nemen maatregelen bepalen. Je kunt dat in het dossier zelf online bijhouden. Hoomdossier helpt je ook om onderhoud en woningverbetering mee te nemen met het energiezuiniger maken van je woning.

  De energiecoach maakt ook gebruik van het HOOMdossier. Wel zo gemakkelijk dus als jullie samen in gesprek zijn over jouw woning.

Waarom het HOOMdossier?

 • Energie besparen
 • Comfort verbeteren
 • Voor milieu en klimaat
 • Je eigen keuzes kunnen maken
 • Indicatie van kosten en opbrengsten
 • Handig verslag
HOOMdossier, daar kom je verder mee

Ook aan de slag?

Wil jij ook je eigen verbeterplan voor je huis maken? Meld je dan hier aan voor persoonlijke account. Binnen enkele werkdagen mailen we je de inloggegevens.