Samen zonnepanelen plaatsen

Samen zonnepanelen plaatsen

Je kunt ook samen panelen plaatsen…

Als je eigen dak ongeschikt is voor panelen, dan is het de moeite waard om te kijken of je samen met buurtgenoten of gelijkgestemden collectief zonnepanelen kunt inkopen en plaatsen op een groot dak of een braakliggend terrein in de buurt. BrummenEnergie helpt en adviseert als je als collectief panelen wilt aanschaffen.

Vereniging van Eigenaren

Als je in een appartementengebouw woont, waarbij alle bewoners lid zijn van een Vereniging van Eigenaren, dan kun je relatief eenvoudig met uw medebewoners zonnepanelen kopen en plaatsen op het dak van uw eigen appartementencomplex. Je kunt alles dan regelen binnen je eigen Vereniging van Eigenaren. Als lid van BrummenEnergie begeleiden wij je Vereniging van Eigenaren bij de inkoop en installatie van de zonnepanelen.

Wijkcoöperatie

Als er geen sprake is van een Vereniging van Eigenaren zal er eerst een formeel samenwerkingsverband moeten worden opgericht: een wijkenergiecoöperatie. Dat is verplicht gesteld door de overheid en de netbeheerders in Nederland, zodat het eigendom en alle andere zaken rondom de collectieve zonnepanelen goed geregeld kan worden. BrummenEnergie heeft een specialist in huis die jou en je medebewoners of ondernemers kan adviseren over en begeleiden bij het opzetten van een wijkcoöperatie.

Wat levert het op?

Allereerst zorg je er samen met uw Vereniging van Eigenaren of wijkcoöperatie voor dat je energieverbruik groener en duurzamer wordt. Samen maken we Brummen groen! Ten tweede krijg je voor elke kilowatt stroom die jouw zonnepanelen in het collectief opwekken ongeveer twee derde van de prijs van een kilowatt stroom van Eneco terug. Investeren in collectieve zonnepanelen levert dus meer op dan uw geld op een spaarrekening bij de bank zetten! Je kunt al meedoen met een collectief zonnepanelen met  een certificaat ter grootte van één paneel, dus instappen is eenvoudig, ook als je geen dikke portemonnee heeft.

Samen aan de slag

Je kunt ervoor kiezen om het bestuur van je wijkcoöperatie volledig over te laten aan BrummenEnergie. Maar het is veel leuker om het bestuur in eigen hand te houden, want binnen de wijkenergiecoöperatie kun je zoveel meer doen dan samen duurzame energie opwekken! Samen voor elkaar zorgen of samen een groenperk onderhouden bijvoorbeeld. Onze specialist vertelt je daar graag meer over. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Samen aan de slag

Onze specialist vertelt je daar graag meer over

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.