De CO2-meter helpt je met goed ventileren

Te weinig ventileren is ongezond


meten is weten

De CO2-meter helpt je met goed ventileren

Zeker nu we meer thuis werken en veel (met anderen) in dezelfde ruimte vertoeven kan het CO2 gehalte in een kamer sneller oplopen dan je denkt. Dit is ongezond en veroorzaakt vaak hoofdpijn, vermoeidheid of concentratieproblemen. Goed ventileren is dan van belang om je prettig in huis te voelen.

Meten is weten

Maar hoeveel moet je ventileren? Vaak is het advies; een half uurtje per dag een raam open zetten. Maar in een werkruimte is dat al snel te weinig. Onze tip: leen eens een tijdje een CO2-meter. Deze meet op elk moment hoeveel CO2 er in de lucht in jouw kamer zit.

CO2 is goede indicator

De hoeveelheid CO2 is een goede indicator voor de luchtkwaliteit en helpt je te bepalen wanneer je de lucht moet verversen. Loopt de waarde in jouw kamer op en komt hij boven een bepaalde grenswaarde, dan weet je dat het tijd is een raam of een rooster open te zetten. Dan ben je er op tijd bij, zodat je je niet suf of vermoeid gaat voelen. Het voorkomt ook dat je een raam of rooster te lang open zet, waardoor er onnodig veel kou of warmte je kamer binnen komt.