Dakisolatie

100% gerecycelde cellulosevlokken


Isolatie zolder, tussenvloer of voorzetwand


Offerte aanvragen

Dakisolatie

Energiebesparen met dakisolatie

Warme lucht stijgt op en gaat naar de bovenste verdieping. Bij niet-geïsoleerde daken gaat deze warmte daar verloren door het dak zelf en door naden en kieren. Het isoleren van het dak zorgt ervoor dat de warmte in de winter binnen blijft. En dat het niet meer tocht bij de aansluitingen van het dak.

Behaaglijkheid en comfort

In de zomer blijft de warmte juist buiten door de isolatie. En zorgt voor een koelere werk- of slaapplaats. Een gevoel van behaaglijkheid en comfort door de gehele woning is een groot voordeel van dakisolatie. Afhankelijk van het type dak kunt u kiezen voor verschillende manieren van isoleren: van binnenuit (zolder- of vlieringisolatie) of van buitenaf (bijvoorbeeld bij het vervangen van de dakpannen).
In deze actie zit het isoleren van de zolder van binnenuit.

Cellulosevlokken voor zolder en holle wand

Tijdens deze actie wordt isolatie met cellulosevlokken aangeboden. Deze 100% gerecycelde vlokken worden droog ingeblazen in holle constructies (vloer, dak, holle wand, binnenzijde gevel). Het behoudt optimaal de warmte in huis en werkt ook tegen geluidsoverlast en geluidsoverdracht. De vlokken zijn niet brandgevaarlijk.

Dakisolatie
Duurzaam isolatiemateriaal dat droog wordt ingeblazen in holle constructies.
Bekijk de indicatieve prijzen

Doe het zelf of laten doen

Bouwplan biedt de optie om samen aan de slag te gaan: als bewoner maak je zelf de constructie, Bouwplan blaast die vol met de cellulosevlokken. Alles laten uitvoeren is ook mogelijk. Bekijk de indicatieve prijzen in de informatiebrochure.

Veelgestelde vragen

 • 1
  Hoe kan plat dak worden geïsoleerd?

  Afhankelijk van het type dak kunt u kiezen voor verschillende manieren van isoleren: 

  Platte daken kunnen het beste van buitenaf onder de dakbedekking met drukvaste hoogwaardige isolatieplaten geïsoleerd worden. Hiervoor is het nodig om ook de dakbedekking te vervangen. Het isoleren van bitumen daken van binnenuit kan tot grote bouwfysische problemen leiden en wordt daarom afgeraden. 

  Mocht de dakbedekking in goede staat zijn, kan het dak ook volgens het omgekeerd dakprincipe geïsoleerd worden. Hierbij worden speciale isolatieplaten (xps isolatie) op de dakbedekking gelegd en verzwaard met een grindlaag tegen het opwaaien. 

 • 2
  Hoe wordt een schuin dak geïsoleerd?

  Afhankelijk van het type dak kunt u kiezen voor verschillende manieren van isoleren: 

  Hellende daken

  Hellende daken worden vaak van binnenuit geïsoleerd. Hierbij wordt een isolatielaag van 10 tot 15 cm vlaswol, minerale wol of harde isolatieplaten (PIR) van binnen tegen het dakbeschot aangebracht en vervolgens afgewerkt met een damp remmende laag en gipskartonplaten (al dan niet met stukwerk). 

  Mochten de dakpannen aan vervanging toe zijn, dan is het aan te raden om het dak aan de buitenkant te isoleren. Hierbij komt het dak wel iets hoger te liggen. 

  Een andere optie is vlieringisolatie: de vloer van de vliering wordt dan geisoleerd. Het dak blijft ongewijzigd. Als de vliering verder niet wordt gebruikt, kan kan dit een eenvoudige optie zijn.

Hoe werkt deze actie?

Dakisolatie van binnenuit zit ook in deze actie woningisolatie. Van inschrijven tot uitvoering van de werkzaamheden. Wij helpen je.

1

Inschrijven actie

Inschrijven
2

Afspraak thuis

Afspraak
3

Persoonlijke offerte

Offerte
4

Uitvoering isolatie

Maatregel uitvoeren
5

Ben je tevreden?

Tevreden
In samenwerking met bedrijven uit de buurt

Bespaar met deze isolatieactie

Met isolatie geef je je huis een extra laag die warmte en kou goed tegen houdt. Je maakt je huis behaaglijker in de zomer en de winter. Meer warmte vasthouden in de winter betekent een lager gasverbruik. Een goed geïsoleerd huis blijft in de zomer langer koel. Minder energiegebruik betekent ook: een lagere CO2-uitstoot. Wel zo duurzaam!