Zonnepark Eerbeek


schone energie opwekken

Zonnepark Eerbeek

Op de voormalige stortplaats aan de Doonweg in Eerbeek heeft BrummenEnergie samen met Solar Green Point zonnepark Eerbeek ontwikkeld.

Ontwikkeld in 50% eigendom

Vanaf voorjaar 2021 levert het Zonnepark Eerbeek zonnestroom met 15.570 panelen. Een initiatief van BrummenEnergie, maatschappelijk projectontwikkelaar Solar Green Point en de papierindustrie in Eerbeek. Het zonnepark is een schoolvoorbeeld van nuttig ruimtegebruik: een stortplaats die afgedicht moest wordn en die daarop ruimte biedt voor een zonnepark van ruim 6 hectare. Dat zijn twaalf voetbalvelden bij elkaar.

Doel van dit zonnepark is meer duurzame energieopwek te realiseren in Brummen, waarmee we de CO2-uitstoot verminderen. Zonnepark Eerbeek is een lokaal zonnepark. Het is mogelijk voor inwoners van Brummen, Eerbeek en omgeving stroom af te nemen uit de ‘eigen achtertuin’.

Wil je ook deze energie afnemen?

Aantal deelnemers 25
Aantal zonnepanelen 15.570
Energie per jaar (kWh) 5.450.000
Opbrengst voor 1677 huishoudens
CO2-besparing (ton/jaar) 1962

Extra informatie zonnepark

Zonnepark Eerbeek is 6 hectare groot en bestaat uit:

  • 15.570 zonnepanelen
  • 25 deelnemers

Daarmee wekken we jaarlijks ongeveer 5.450.000 kWh op, dat is evenveel als het gemiddelde jaarverbruik aan elektriciteit van 1650 huishoudens.

Meer informatie

Stort Doonweg BV is verantwoordelijk voor de afdichting van de voormalige stortplaats. Zonnepark Eerbeek is verantwoordelijk voor het zonnepark dat op die afdichting is geplaatst. Stort Doonweg BV heeft gekozen voor een afdichting met staalslakken.

heb je hier vragen over? De meeste vragen worden beantwoord op de site van ODRE

In samenwerking met

Solar Greenpoint
Solar Greenpoint
Zonnepark Eerbeek

Jouw energie dichtbij opgewekt

natuurlijk zonnepark

je energie